Då var det äntligen dags att inviga vår Pickleballbana. Nu på lördag den 14/3 mellan kl 12.00-15.00 är det gratis prova-på-spel av Pickleball. Kom och testa en ny bollsport som precis som Padel också håller på att invadera landet. Bollar och rack finns att låna. Tänk på att ta med skoombyte, någon form av gympaskor. Varmt välkomna!

Vad är Pickleball

Pickleball är en sport som kombinerar tennis, badminton och bordtennis. Två eller fyra spelare använder racket av trä eller kompositmaterial för att träffa en perforerad plastboll över nätet. Planens mått och utformning är tagen från badminton och regler liknar de i tennis. Sporten uppfanns på 1960-talet i USA. Matcherna spelas i bäst av 3 set, varje set till 11.

Historien bakom Pickleball

Pickleball uppfanns 1965 på Bainbridge Island i Washington. Joel Pritchard, Bill Bell och Barney McCallum kom tillbaka från golfspel och fann sina familjer uttråkade en lördag eftermiddag. De improviserade då fram sporten pickleball genom att sänka ett badmintonnät och genom att tillverka pickleballracketar av plywood, som de hittade i ett skjul. 1967 stod den första permanenta banan klar.


Copyright Trelleborg Padel Center